Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

2.12.2016 14.00 (päivitetty 21.10.2019 9.35) Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden asiakirjan kuolettamista koskevan päätöksen

Esitetyn selvityksen perusteella hovioikeus katsoi asiassa tulleen näytetyksi, että hakemuksen kohteena olevat asiakirjat oli luovutettu S-yhtiölle siten kuin X Oy väitti. Koska asiakirjat ovat olemassa ja niiden sijaintipaikka on tiedossa, asiakirjat eivät ole kadonneet tai turmeltuneet asiakirjain kuolettamisesta annetun lain 1 §:ssä tarkoitetulla tavalla. Näin ollen ulosottoviraston kuolettamishakemus oli hylättävä. Kysymys panttioikeuden pätevyydestä ei kuulunut asiakirjain kuolettamisesta annetun lain soveltamisalaan. (KKO:2019:87: Hovioikeuden päätös kumottiin ja asia jäi käräjäoikeuden päätöksen lopputuloksen varaan)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.