Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

23.11.2016 11.45 Hovioikeus: Velkojilla ja osakkenomistajalla ei ollut puhevaltaa hakea selvitysmiehen hakeman konkurssin peruuntumista

Hovioikeus: Velkojilla ja osakkenomistajalla ei ollut puhevaltaa hakea selvitysmiehen hakeman konkurssin peruuntumista

Asiassa selvitystilassa ollut X Oy oli asetettu konkurssiin selvitysmiehen tekemästä hakemuksesta. PP ja AP eivät olleet konkurssihakemuksen tehneitä velkojia, joten he eivät voineet hakea velkojan ominaisuudessa konkurssin peruuntumista. Kysymys oli siitä, oliko PP:llä velallisyhtiön osakkeenomistajana velallisen puhevalta konkurssin peruuntumista koskevassa hakemuksessa. Yksistään siitä seikasta, että osakkeenomistajalla voisi mahdollisesti olla oikeus hakea muutosta konkurssiin asettamista koskevaan päätökseen, ei hovioikeuden näkemyksen mukaan seurannut sitä, että osakkeenomistajalla olisi puhevalta velallisyhtiön lakisääteisen edustajan ohella hakea konkurssin peruuntumista. Koska osakkeenomistajalla ei ollut puhevaltaa asiassa, tuli hakemus jättää tutkimatta. PP:llä tai AP:llä ei ollut puhevaltaa hakea X Oy:n konkurssin peruuntumista. Hakemus oli sen vuoksi jätettävä tutkimatta. Näin ollen pesänhoitajaa tai velkojia ei ollut tarpeen kuulla asiassa. (Vailla lainvoimaa 23.11.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.