Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

14.6.2016 15.00 Hovioikeus kumosi ja poisti käräjäoikeuden määräämän törkeään kirjanpitorikokseen syyllistyneen liiketoimintakiellon

Hovioikeus katsoi, että A:n syyksi luettua toimintaa oli kokonaisuutena arvioiden pidettävä vahingollisena. Hovioikeus totesi, että A:n syyksi luetusta teosta oli kuitenkin kulunut useita vuosia. Hovioikeus katsoi asiassa merkittäväksi seikaksi sen, että A oli jo kaksi vuotta ennen verotarkastusta oma-aloitteisesti lopettanut kirjanpitoon kuulumattoman tilin käytön ja tulojen ohjaamisen sinne ohi kirjanpidon. Asiassa ei väitetty, että A olisi ennen nyt syyksi luettua tekoa tai sen jälkeen syyllistynyt muuhun rangaistavaan menettelyyn liiketoiminnassa tai että hän olisi laiminlyönyt muita Tmi A:n lakisääteisiä velvollisuuksia. A oli myös suorittanut verovelkansa lähes kokonaisuudessaan. Näillä perusteilla hovioikeus katsoi, että asiassa ei ollut ilmeistä tarvetta suojata liiketoimintakiellosta annetun lain 3 §:n 1 momentissa tarkoitettuja tahoja määräämällä A liiketoimintakieltoon. Hänelle määrätty liiketoimintakielto oli sen vuoksi kumottava ja poistettava. (Vailla lainvoimaa 14.6.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.