Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

11.5.2016 10.44 Hovioikeus: Saaressa sijainneessa kesäasunnossa luvatta saunoneet ja yöpyneet syyllistyivät kotirauhan rikkomiseen

Hovioikeus: Saaressa sijainneessa kesäasunnossa luvatta saunoneet ja yöpyneet syyllistyivät kotirauhan rikkomiseen

Vastaajat olivat menneet soutuveneellä asianomistajan kesäasunnolle, saunoneet sen saunassa ja menneet nukkumaan kesäasunnon yläkertaan, mistä kesäasunnon omistaja oli heidät löytänyt nukkumasta paikalle saavuttuaan. HO katsoi, että kesäasunto ja sen saunarakennus kuuluivat kotirauhan suojaamiin paikkoihin. Vastaajat tuomittiin lievän vahingonteon ja varkauden lisäksi kotirauhan rikkomisesta 70 päiväsakon rangaistukseen ja korvaamaan kotirauhan rikkomisesta aiheutuneesta kärsimyksestä 300 euroa. (Vailla lainvoimaa 11.5.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.