Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

18.4.2016 11.41 (päivitetty 17.5.2016 15.08) OTT Kirsi-Maria Halonen: Kilpailevan tarjoajan pääsy voittaneen tarjoajan liikesalaisuuksiin vahvistettiin tuoreessa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisussa – vaarantuuko kilpailu julkisissa hankinnoissa?

OTT Kirsi-Maria Halonen: Kilpailevan tarjoajan pääsy voittaneen tarjoajan liikesalaisuuksiin vahvistettiin tuoreessa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisussa – vaarantuuko kilpailu julkisissa hankinnoissa?

KHO:n ratkaisussa 15.3.2016 velvoitetaan hankintayksiköt turvaamaan asianosaisen pääsy kaikkiin tarjousvertailussa käytettyihin tietoihin riippumatta siitä sisältävätkö nämä liikesalaisuuksia. KHO:n ratkaisussa todetaan, että liike- tai ammattisalaisuuden sisältämä tieto voidaan luovuttaa asianosaiselle vain siinä tapauksessa, että tarjousvertailu on perustunut tällaiseen tietoon. Toisaalta tällöin hankintayksiköllä on myös velvollisuus tiedon luovuttamiseen. Vaikka asianosaisella on pääsy salassa pidettäviin liike- ja ammattisalaisuuksiin julkisuuslain perusteella, ei sillä luonnollisesti ole oikeutta hyödyntää näitä tietoja muuten kuin asiaa koskevassa mahdollisessa muutoksenhaussa. Tästä huolimatta korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisulla voi olla kielteisiä vaikutuksia tarjoajien osallistumishalukkuuteen ja käyttäytymiseen tarjouskilpailussa, OTT, kauppaoikeuden yliopistonlehtori Kirsi-Maria Halonen kirjoittaa Edilexin Vierashuoneessa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.