Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

2.2.2016 8.00 Hovioikeus: Vaikka suoranainen näyttö puuttui, ampujan syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä vaaran aiheuttamista ja vahingontekoa koskevassa asiassa

Näyttöä kokonaisuutena arvioiden hovioikeus katsoi, että suoranaisen näytön puuttuessa jäi mahdollisuus, että ampuja oli joku muu kuin A. Syyttäjän aseesta, patruunoista, motiivista, ampujan ruumiinrakenteesta, A:n ampumataidosta sekä hänen liikkumisestaan illan aikana esittämä näyttö oli kuitenkin yhdensuuntaista ja A:n syyllisyyttä tukevaa. A:n puolustuksekseen esittämä kertomus oli murtunut ja muuttunut sitä mukaa kuin syyttäjä oli kyennyt esittämään näyttöä. Vaikka syyttäjän näyttöön jäi aukkoja, oli uskottavaa, että tapahtumat olivat edenneet syyttäjän väittämällä tavalla. Siinä tapahtumienkulussa ampujan kengän koko selittyi tekijän naamioitumisella, kuten myös käräjäoikeus oli katsonut. Näin ollen syyttäjä oli kyennyt riittävällä varmuudella näyttämään ne seikat, joihin hänen rangaistusvaatimuksensa perustui eikä A:n syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä. (Vailla lainvoimaa 2.2.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.