Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

2.12.2015 16.02 Helsingin poliisin tiedote Helsingin kokonaisuusturvallisuustilanteesta muun muassa turvapaikkatilanteen osalta

Helsingin poliisin tiedote Helsingin kokonaisuusturvallisuustilanteesta muun muassa turvapaikkatilanteen osalta

Helsingin poliisilaitoksen poliisit ovat rekisteröineet marraskuun loppuun mennessä 6 234 turvapaikanhakijaa, kun koko maassa hakijoita on ollut 30 565. Helsingin osuus kaikista hakijoista on 20 prosenttia. Tällä hetkellä päätös on tehty 5 695 turvapaikanhakijasta, myönteisiä päätöksiä näistä on 1 526. Päätöstä odottaa siis noin 26 000 hakijaa. Ulkomaalaiset ovat karkeasti arvioituna epäiltyinä seksuaalirikoksissa noin 20-30 prosentissa jutuista. Ulkomaalaisten epäiltyjen jutuissa näkyvät osittain kulttuurierot ja naisen erilainen yhteiskunnallinen asema eri kulttuureissa. Seksuaalirikosjaoksessa on vuoden 2015 elokuusta lähtien ollut tutkittavana kymmenkunta juttua, joissa turvapaikanhakijat ovat epäiltyinä. Osassa jutuista ei ole syytä epäillä rikosta. Rikoksena tutkittavissa jutuissa on erilaisia rikosnimikkeitä; törkeä raiskaus, raiskaus, pakottaminen seksuaaliseen tekoon ja seksuaalinen ahdistelu.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.