Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.11.2015 14.58 Miestä syytettiin 12-vuotiaan lapsen ojaan hukuttamisella uhkaamisesta ja ojaan tönäisystä - syytteet laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä hylättiin näyttämättömänä

Vastaaja oli myöntänyt ojentaneensa kovasanaisesti puhuttamalla lasta, mutta ei ollut uhannut tätä. KO oli katsonut asiassa kuvattua näyttöä kokonaisuutena arvioituaan, että asiassa jäi varteenotettava epäilys vastaajan syyllisyydestä. Näin ollen syytteet ja vahingonkorvausvaatimukset oli hylätty kokonaan. Syyttäjä vaati HO:ssa vastaajan tuomitsemista laittomasta uhkauksesta vähintään 40 päiväsakon sakkorangaistukseen. HO teki esitetystä todistelusta samat johtopäätökset kuin KO oli tehnyt. HO hyväksyi KO:n ratkaisun perusteluineen. (Vailla lainvoimaa 25.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.