Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

10.11.2014 14.30 Kiinteistön verotusarvoa koskeva KHO:n ennakkopäätös muuttaa tulkintaa ja verotuskäytäntöä - muuttunutta tulkintaa sovelletaan vuoden 2015 kiinteistöverotuksesta alkaen

KHO antoi 20. elokuuta ennakkopäätöksen 2014:128 kiinteistön verotusarvon määräytymisestä kiinteistöverotuksessa. Kiinteistön ominaisuuksien perusteella määräytyvää verotusarvoa ei alennettu sen johdosta, että kiinteistöön kohdistuvan luovutusrajoituksen vuoksi sen todennäköinen luovutushinta oli pienempi kuin kiinteistön ominaisuuksien perusteella laskettu arvo. Päätös muuttaa tulkintaa ja verotuskäytäntöä aravavuokratalojen osalta ja muissakin tilanteissa, joissa arvostamislain 32 §:ää sovellettaessa kiinteistön verotusarvoksi on poikkeuksellisesti katsottu kiinteistön ominaisuuksien perusteella lasketun arvon sijasta sitä alempi todennäköinen luovutushinta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.