Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

10.11.2014 13.31 Hovioikeus: Koska ainetta AM-2201 ei ollut pidettävä lääkkeenä, vastaaja ei ollut ainetta internetin kautta hankkiessaan voinut syyllistyä lääkerikokseen tai lääkerikkomukseen

Hovioikeudessa oli ensisijaisesti kysymys siitä, voitiinko ainoastaan humalatilan aikaansaamiseksi käytetty aine luokitella lääkevalmisteeksi. Toissijaisesti hovioikeudessa oli kysymys A:n menettelyn tahallisuuden arvioinnista. Hovioikeus katsoi, että käsiteltävänä olevaa ainetta AM-2201, joka on terveydelle haitallinen päihteenä käytettävä synteettinen kannabinoidi, ei voitu pitää lääkelain mukaisena lääkkeenä. Koska puheena olevaa ainetta ei ollut pidettävä lääkkeenä, A ei ollut menettelyllään voinut syyllistyä lääkerikokseen tai lääkerikkomukseen. (Vailla lainvoimaa 10.11.2014)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.