Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

5.9.2014 12.21 Ei korvauksia aiheettomasta kotietsinnästä vaikka poliisiviranomainen oli kantelun johdosta kiinnittänyt poliisimiesten huomiota edellytyksiin kotietsinnän suorittamiselle sekä menettelytapaan kotietsintätilanteessa

Käräjäoikeuden mukaan uskottavaa ja ymmärrettävää jo yleisen elämänkokemuksen nojalla oli, että kantaja oli kokenut tilanteen ja suoritetun kotietsinnän kertomallaan tavalla kohtuuttoman epäoikeudenmukaisena. Käräjäoikeus totesi, että A:n mielipaha oli toki haitta hänelle, mutta se oli ns. normaali inhimillinen reaktio tämän kaltaisissa tapahtumissa eikä sitä voitu pitää välttämättömän haitan rajat ylittävänä haittana tai vahinkona. Kantajallehan oli myös heti ilmoitettu, että hän ei ole epäilty. Poliisiviranomaisen ratkaisussa A:n kanteluun ja uudelleen myös vastaajan vastauksessa ja asian istuntokäsittelyssä esiin tuotu virheellisyys sinänsä voi olla omiaan aiheuttamaan mielipahaa, mutta oli käräjäoikeuden harkinnan mukaan laadultaan sellainen poikkeama poliisin menettelyssä, että se ei oikeuttanut vaadittuun 5 000 euron korvaukseen. Kysymys ei ollut kokonaisuutena arvioiden poliisin törkeän huolimattomasta menettelystä. Hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 5.9.2014)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.