Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

12.8.2014 15.05 Pasi Kallio, Marja Mesimäki ja Susanna Lehvävirta: Monitoiminnalliset viherkatot ja maankäyttö- ja rakennuslaki

Pasi Kallio, Marja Mesimäki ja Susanna Lehvävirta: Monitoiminnalliset viherkatot ja maankäyttö- ja rakennuslaki

Kasvipeitteen hyödyntäminen osana rakennuksia on yksi tapa kehittää kaupunkien viherrakennetta, edistää ekologisesti kestävää kaupunkiympäristöä, sopeutua ilmastonmuutokseen sekä ylläpitää ekosysteemipalvelujen tarjontaa kaupungeissa. OTL Pasi Kallion, VTM Marja Mesimäen ja FT Susanna Lehvävirran Ympäristöjuridiikka-lehden artikkelissa analysoidaan sitä, miten maankäyttö- ja rakennuslain kaavoitusta ja rakentamista koskevat säännökset ovat sovellettavissa viherkattojen toteuttamiseen. Keskeisenä kysymyksenä on, millä tavoin maankäyttö- ja rakennuslain voimassaolevia säännöksiä voidaan hyödyntää viherkattojen ohjaamiseen sekä miten tätä sääntelyä voisi jatkossa kehittää. Tältä osin artikkelissa kiinnitetään huomiota myös viherkattojen kokonaisvaltaiseen ympäristövastuullisuuteen, jotta säännöksillä ei edistettäisi ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömien viherkattojen rakentamista.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.