Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

21.10.2013 16.05 EU-tuomioistuin otti kantaa jätteen määritelmään sivutuotteena syntyneen lietelannan varastointia ja luovuttamista koskevassa asiassa

Tehosikalassa toisille maanviljelijöille varastoitua lietelantaa lannoitteena käytettäväksi ei ole pidettävä ”jätteenä” vaan sivutuotteena, kun kyseinen tuottaja aikoo hyödyntää lietelantaa kaupallisesti itselleen kannattavalla tavalla myöhemmässä prosessissa, sillä edellytyksellä, että tämä uudelleenkäyttö ilman edeltäviä muuntamistoimia ja tuotantoprosessin jatkeena ei ole ainoastaan mahdollista vaan varmaa. Tuottajalla on todistustaakka, että aine voidaan katsoa sivutuotteeksi. Jätteen luovuttajalle ei saa kuitenkaan asettaa liian tiukkoja valvontamääräyksiä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.