Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

4.11.2011 12.00 Ulkomailta - Ruotsi: Oikeusoppineet ryhtyivät väittelemään humalatilan lieventävästä vaikutuksesta tuomioon - taustalla korkeimman oikeuden tuomio

Ruotsissa on virinnyt oikeusoppineiden kesken kiivas väittely siitä, onko rikoksentekijän humalatila lieventävä asianhaara tuomiota määrättäessä. Ruotsin oikeuskäytäntö on tähän saakka Suomen tavoin lähtenyt siitä, ettei alkoholin tai huumeiden käyttö ole lieventävä asianhaara. Ruotsin korkein oikeus (HD) kuitenkin poikkesi vuosikymmeniä noudatetusta käytännöstä syyskuisella päätöksellään. HD kumosi hovioikeuden tuomion murhan yrityksestä tapauksessa, jossa mies oli riehunut 24-senttisen keittiöveitsen kanssa aiheuttaen kahdelle henkilölle lukuisia vammoja. Mies vetosi siihen, ettei hän muista tapahtumista mitään, koska oli ollut humalassa ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.