Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

YVA-yhteysviranomaistoiminnan kehittäminen – työryhmän raportti

Ympäristöministeriön raportteja 8/2015

Ministeriöiden julkaisut 16.3.2015

Tiivistelmä

Ympäristöministeriö asetti 3.10.2012 työryhmän YVA-menettelyn yhteysviranomaistoiminnan yhtenäistämiseksi ja kehittämiseksi. Työryhmän alkuperäinen toimikausi oli 6.10.2012–31.12.2013. Työryhmälle myönnettiin jatkoaikaa 31.12.2014 saakka.

Työryhmän tehtäviin on kuulunut käsitellä yhteysviranomaistoiminnan ajankohtaisia haasteita, kuten esimerkiksi YVA-menettelyn ja vaikutusselvitysten laadunvarmistusta, yhteysviranomaisten välisen yhteistyön kehittämistä, toimivuusarvioinnin tuloksia ja kehittämisehdotuksia, ELY-uudistuksen vaikutuksia ja hankkeiden yhteisvaikutusten arviointia. Työryhmän tehtäviin on kuulunut myös kehittää vuodesta 2004 käytössä ollutta YVA-tukiaineistoa osana hyvää käytäntöä sekä sitä, kuinka yhteysviranomaisen toiminnalla voitaisiin nykyistä paremmin edistää tuulivoimalahankkeiden YVA- ja kaavoitusmenettelyiden yhteensovittamista. Lisäksi työryhmän
tuli tarkastella sitä, kuinka YVA-menettelyihin sisältyvässä vuorovaikutuksessa voidaan nykyistä paremmin antaa kansalaisille selkeä kuva hankkeen edellyttämistä menettelyistä ja niihin sisältyvistä osallistumismahdollisuuksista.

    Lisätiedot
  • Ympäristöministeriö

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.