Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om mätning av virke 14.6.2013/414

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Lagens syfte

Syftet med denna lag är att trygga tillförlitligheten hos mätresultaten samt de metoder och de instrument som används vid mätning av oförädlat virke.

2 §

Lagens tillämpningsområde och förhållande till annan lagstiftning

Denna lag tillämpas på kvantitetsmätning av oförädlat virke för bestämmande av försäljningspriser, löner som betalas enligt mängden utfört arbete eller entreprenadsummor eller andra ersättningar, om inte annat föreskrivs i 3 §. Lagen tillämpas också på kvalitetsmätning, om kvaliteten används som fördelningsgrund för till värdet olika sortiment av oförädlat virke.

Vid mätning av oförädlat virke som exporteras eller importeras tillämpas denna lag endast i fråga om kraven på mätinstrumenten. Denna lag tillämpas dock i sin helhet på överlåtelsemätning i Finland av kvantiteten av oförädlat virke vid export, när exportören köper virket av en

1) fysisk person,

2) näringsidkare med jord- och skogsbruk som huvudsyssla,

3) sammanslutning av fysiska personer, ett dödsbo eller en annan med dessa jämförbar sammanslutning,

4) kommun,

5) församling,

6) samfälld skog eller

7) stiftelse.

Denna lag tillämpas på mätning av oförädlat virke endast i fråga om kraven på mätinstrumenten, om den mätstorhet som eftersträvas är energiinnehållet eller värmevärdet.

På vägning av virke med ickeautomatiska vågar tillämpas lagen om mätinstrument (707/2011).

3 §

Frågor som avtalas särskilt

Vid sådan överlåtelsemätning som sker inom en koncern eller ett företag eller mellan dessa eller vid mätning i samband med storskalig terminal-, omlastnings-, flisnings- eller tra...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.