Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om mätinstrument 17.6.2011/707

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Lagens syfte

Syftet med denna lag är att säkerställa att mätinstrumentens funktion, mätmetoderna och mätresultaten är tillförlitliga.

Genom denna lag genomförs Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/32/EU om harmonisering av medlemsstaternas lagstiftning om tillhandahållande på marknaden av mätinstrument (omarbetning), nedan direktivet om mätinstrument, och Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/31/EU om harmonisering av medlemsstaternas lagstiftning om tillhandahållande på marknaden av icke-automatiska vågar, nedan direktivet om vågar. (16.12.2016/1138)

2 §

Lagens tillämpningsområde

I denna lag föreskrivs det om de krav som ska ställas på mätinstrument och mätmetoder och om åtgärder för att verifiera att de överensstämmer med kraven, när ett mätinstrument och en mätmetod används

1) inom näringsverksamhet för bestämmande av priset på en produkt eller tjänst eller någon annan ekonomisk fördel enligt mätresultaten, med undantag för mätsystem för lastning och lossning av fartyg, (16.12.2016/1138)

2) vid förbrukningsmätning för bestämmande av priset eller någon annan ekonomisk fördel enligt mätresultaten, med undantag för de fall där båda parter är medelstora eller ännu större företag enligt kommissionens rekommendation om definitionen av mikroföretag samt små och medelstora företag (2003/361/EG), (16.12.2016/1138)

3) för en myndighets eller en med en myndighet jämförbar aktörs beslutsfattande utifrån ett mätresultat,

4) för mätning som har betydelse för det allmänna intresset, den allmänna hälsan och säkerheten, den allmänna ordningen eller miljöskyddet.

I denna lag föreskrivs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.