Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Kirja-arvostelu teoksesta Järvenoja, Markku Henkilöyhtiön oikeusasema tuloverotuksessa – Vero-oikeudellinen tutkimus vero-oikeuden ja yhtiöoikeuden suhteesta henkilöyhtiön omaan pääomaan liittyvissä oikeustoimissa

Immonen, Raimo

Lakimies 2/2014 s. 307–316
9.4.2014
Kirja-arvostelu

Tiivistelmä

Veropoliittinen mielenkiinto kohdistuu Suomessa yleisesti yhteisöjen verotusympäristöön, joka kansainvälisenkin verokilpailun kannalta on keskeinen tarkkailun aihe. Yritysmuotojen keskinäinen suhde ja yritysmuotoneutraliteetin

ideologia ylläpitävät kuitenkin tarvetta arvioida osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen rinnalla myös henkilöyhtiöiden verotusasemaa. Tähän nähden Järvenojan väitöskirja on tervetullut lisä vero-oikeudellisen tutkimuksen traditioon.

Järvenojan tutkimus on hyvin mielenkiintoista luettavaa. Tutkimustehtävä on tieteellisesti mielenkiintoinen, haastava, käytännössä tärkeä ja ajankohtainen. Hän on rohkeasti pyrkinyt ja onnistunutkin hahmottamaan teoreettisen tarkastelun kautta henkilöyhtiöitä sääntelevän normiston käyttöaluetta ja tulkintaa.

Hän on saanut mainiolla tavalla esiin aineellisoikeudellisen sääntelyn kehityspiirteitä ja runsaan oikeus- ja verotuskäytännön monipuolisia, varmalla otteella ja kriittisesti arvioituja tulkinnallisia vivahteita. Tutkimus avaa myös yhtiö-, vero- ja kirjanpito-oikeuden keskinäistä suhdetta, Järvenojan kielellä »Bermudan kolmiota». Tutkimuksen aineellisoikeudellinen anti on erittäin monipuolinen, ja se heijastaa tekijän erinomaisen vahvaa vero-oikeuden hallintaa. (Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.