Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus valmismatkasta annettavista tiedoista 28.11.1994/1085

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 29.5.1998/372

Tämä asetus on kumoutunut 1.7.2009 alkaen. Ks. L 938/2008.

Oikeusministerin esittelystä säädetään 28 päivänä marraskuuta 1994 annetun valmismatkalain (1079/94) 6 §:n 3 momentin, 7 §:n 3 momentin ja 8 §:n 2 momentin nojalla:

Soveltamisala

1 §

Tässä asetuksessa säädetään valmismatkalain (1079/94) 6 §:ssä tarkoitetun matkaesitteen laatimisesta, esitteessä mainittavista sopimusehdoista ja muista tiedoista sekä siitä, mitä tietoja matkustajalle on annettava mainitun lain 7 ja 8 §:n mukaan.

Matkaesite

2 §

Esitteessä on mainittava sen voimassaoloaika sekä matkanjärjestäjän nimi, osoite ja puhelinnumero. Jos esitteeseen sisältyy useamman matkanjärjestäjän matkoja, on esitteestä käytävä selvästi ilmi kunkin matkan järjestäjä.

Sopimukseen sovellettavat yleiset ehdot on julkaistava esitteessä selkeästi havaittavalla tavalla ja helposti luettavalla kirjasinkoolla.

3 §

Jos sopimukseen sovelletaan kuluttaja-asiamiehen ja alan elinkeinonharjoittajien järjestön välisiin neuvotteluihin perustuvia yleisiä matkaehtoja, ne on otettava esitteeseen kokonaisuudessaan ja muuttamattomina, jollei 2 momentista muuta johdu. Matkanjärjestäjän erityisehdot on tällöin sijoitettava esitteeseen välittömästi yleisten matkaehtojen jälkeen tai muutoin selkeästi erottuvina. Jos erityisehto poikkeaa yleisistä matkaehdoista, poikkeuksesta on huomautettava näkyvästi.

Yleisiä matkaehtoja ei tarvitse julkaista enintään kahdeksansivuisessa esitteessä, jos ehdot ovat muulla tavoin matkustajan saatavilla. Esitteessä on kuitenkin viitattava sovellettaviin yleisi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.