Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus patentti- ja rekisterihallituksesta 21.8.1992/799

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 10.6.2010/657

Tämä asetus on kumoutunut 1.9.2013 alkaen. Ks. L Patentti- ja rekisterihallituksesta 578/2013 9 § 2 mom.

Kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä säädetään patentti- ja rekisterihallituksesta 26 päivänä kesäkuuta 1992 annetun lain (575/92) 3, 4 ja 7 §:n nojalla:

Organisaatio ja tehtävät

1 § (22.12.1994/1368)

Patentti- ja rekisterihallituksessa on yritys- ja yhteisölinja, patentti- ja innovaatiolinja sekä tavaramerkki- ja mallilinja.

Lisäksi patentti- ja rekisterihallituksessa on johtamisen tukiyksikkö ja muita yksiköitä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhteydessä toimii patentti- ja rekisterihallituksen valituslautakunta.

Linjojen jakautumisesta yksiköihin sekä niiden tehtävistä määrätään työjärjestyksessä. Työjärjestyksessä voidaan määrätä myös linjojen ulkopuolisista yksiköistä.

2 § (29.3.2001/291)

Kaupparekisteriasioissa Patentti- ja rekisterihallituksen paikallisviranomaisina toimivat maistraatit ja työvoima- ja elinkeinokeskukset siten kuin siitä erikseen säädetään. Muista alueellisista tehtävistä määrätään tarkemmin työjärjestyksessä.

3 § (10.6.2010/657)

Valtioneuvosto nimittää kolmeksi vuodeksi kerrallaan patentti- ja rekisterihallitukselle johtokunnan, johon kuuluu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä. Johtokunnan jäsenistä yksi edustaa työ- ja elinkeinoministeriötä. Johtokunnan jäseneksi ei voida valita henkilöä, joka on palvelussuhteessa virastoon. Patentti- ja rekisterihallituksen henkilöstö valitsee keskuudestaan edustaja...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.