Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki valtiontilintarkastajain eräistä tarkastus- ja tiedonsaantioikeuksista 1.7.1988/630

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 14.7.2000/677

Tämä laki on kumottu L:lla 25.5.2007/598.

Nimike on muutettu L:lla 14.7.2000/677.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Valtiontilintarkastajilla on oikeus tarkastaa valtion tulo- ja menoarvion määrärahasta ja tulo- ja menoarvion ulkopuolisesta valtion rahastosta annettavien valtionapujen ja lainojen samoin kuin valtion antamien vakuuksien myöntämistä, käyttöä ja valvontaa sekä veroihin, maksuihin ja muihin valtion saamisiin kohdistuvien vapautusten, helpotusten ja lykkäysten myöntämistä ja valvontaa sekä tämän vaatimassa laajuudessa myös tällaisen tuen ja lainan saajan taloutta ja toimintaa. Saajan osalta tarkastusta ei kuitenkaan suoriteta silloin, kun tuki tai laina on annettu yksityiselle henkilölle hänen tai hänen perheensä henkilökohtaisiin tarpeisiin tai muutoin hänen kotitaloutensa suoranaiseen tukemiseen.

Mitä 1 momentissa on säädetty valtion tuen ja lainan saajasta, koskee myös sitä, jonka käyttöön saaja on säännösten, määräysten tai tukipäätöksen nojalla siirtänyt tukea tai lainaa.

2 §

Edellä 1 §:ssä tarkoitetut tarkastuksen kohteena olevat tuen ja lainan saajat samoin kuin valtion viranomaiset, laitokset, liikelaitokset ja liikeyritykset ovat velvollisia sen estämättä, mitä asian tai asiakirjan salassapitämisestä on erikseen säädetty, antamaan valtiontilintarkastajille näiden pyytämät tukea tai lainaa sekä niiden saajia koskevat tarkastuksen suorittamiseksi tarpeelliset tiedot, selvitykset, asiakirjat ja muun aineiston.

2 a § (14.7.2000/677)

Valtiontalouden tarkastusvirastosta annetun lain (676/2...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.