Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus poliisin henkilörekistereistä 18.12.1987/1056

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 23.12.1992/1460

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Poliisin sille säädettyjen tehtävien hoitamista varten ylläpitämiin, henkilörekisterilaissa (471/87) tarkoitettuihin henkilörekistereihin sovelletaan, jollei jäljempänä toisin säädetä, mitä mainitussa laissa on säädetty.

2 §

Valtakunnallisista pysyviksi tarkoitetuista automaattisen tietojenkäsittelyn avulla ylläpidettävistä henkilörekistereistä säädetään asetuksella. Muista valtakunnallisista henkilörekistereistä päättää sisäasiainministeriö tietosuojavaltuutettua kuultuaan. Paikallisista henkilörekistereistä päättää rekisterinpitäjä.

3 §

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat tiedot poliisin ylläpitämistä rekistereistä rekisterinpitäjältä. Valtakunnallisesti käytettävistä rekistereistä tiedot tarkastamista varten voi antaa muukin poliisihallinnon yksikkö kuin rekisterinpitäjä siten kuin siitä on erikseen säädetty tai määrätty.

Tarkastusoikeutta ei kuitenkaan ole:

1) valtion turvallisuuden suojaamista varten ylläpidettäviin rekistereihin;

2) rikoksesta epäiltyä tai rikollista tekoa koskeviin luokitus- tai tekotapatietoihin; taikka

3) ammatti- ja taparikollisuuden ehkäisemistä ja selvittämistä varten ylläpidettäviin rekistereihin tai tällaista rikollisuutta koskeviin tietoihin.

Asianosaisen oikeudesta asiakirjaan on voimassa, mitä siitä on erikseen säädetty.

4 §

Rekisteröidyn on tarkastusoikeuden toteuttamiseksi todistettava henkilöllisyytensä sekä ilmoitettava muut tietojen etsimiseksi ja antamiseksi tarpeelliset tiedot.

Tiedot muista kuin 3 §:n 2 mo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.