Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös alusten lastauksessa ja purkamisessa noudatettavista järjestysohjeista 28.11.1985/915

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 23.3.1995/449

Tämä päätös on kumottu A:lla 1.7.2004/633, joka tulee voimaan 1.1.2005.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/58) 47 §:n nojalla:

1 LUKU

Soveltamisala ja määritelmät

1 §

Soveltamisala

Näitä järjestysohjeita sovelletaan alusten lastaukseen ja purkamiseen, aluksen polttoaineen ottoon sekä tavaran käsittelyyn ja siihen välittömästi liittyvään työhön terminaaleissa, satamavarastoissa tai muualla satama-alueella.

2 §

Soveltamisalan rajoitukset

Nämä järjestysohjeet eivät koske:

1) valtion alusta, jota käytetään puolustus- tai hallinnolliseen tarkoitukseen, mikäli lastauksessa tai purkamisessa ei käytetä aluksen ulkopuolista palkattua työvoimaa;

2) kalastus- ja pyyntialusta, kun sitä sellaisena käytetään, eivätkä alusta, jota käytetään kalastukseen tai pyyntiin suoranaisesti liittyvään toimintaan, mikäli lastauksessa tai purkamisessa ei käytetä tässä kohdassa tarkoitetun aluksen ulkopuolista palkattua työvoimaa; eikä

3) kauppa-alusta, jonka nettovetoisuus on enintään 19 tonnia.

(23.3.1995/449)

Sen estämättä, mitä jäljempänä säädetään, katsotaan puutavara-ajoneuvokuormaimena käytettävä kuormausnosturi siirtolaitteeksi, silloin kun sillä lastataan tai puretaan sisä- ja Itämeren liikenteen aluksen puutavaralastia tai käsitellään puutavaraa varastoalueella ja työhön osallistuu vain ajoneuvokuormaimen käyttäjä sekä silloin kun ajoneuvokuormainta käytetään puutavaran käsittelyyn yksinomaan aluksessa.

Näi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.