Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus aluksenmittauksesta vuoden 1969 kansainvälisen aluksenmittausyleissopimuksen mukaan (kumottu) 9.7.1982/522

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 6.11.1987/828

Tämä asetus on kumottu A:lla 30.11.2012/730, joka on voimassa 1.1.2013 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä säädetään:

1 §

Aluksenmittauksella määritetään aluksen brutto- ja nettovetoisuus.

Bruttovetoisuudella tarkoitetaan vertailulukua, joka perustuu aluksen suurimman koon mittaan, ja nettovetoisuudella aluksen hyötytilan mittaa, määritettyinä Lontoossa 23 päivänä kesäkuuta 1969 tehdyn vuoden 1969 kansainvälisen aluksenmittausyleissopimuksen liitteen mukaisesti.

2 §

Aluksenmittauksen suorittaa aluksenmittaaja merenkulkuhallituksen valvonnan alaisena.

Aluksenmittaajien toimintaa varten maa on jaettu aluksenmittauspiireihin. Merenkulkuhallitus määrää aluksenmittauspiirien rajat sekä aluksenmittaajien asemapaikat.

Merenkulkuhallitus määrää kuhunkin aluksenmittauspiiriin aluksenmittaajan sekä tarpeellisen määrän aluksenmittaajan varamiehiä.

Aluksenmittaajan ja aluksenmittaajan varamiehen pätevyysvaatimukset vahvistaa merenkulkuhallitus.

3 §

Suomalainen alus, jonka pituus on vähintään 12 metriä, on mitattava ennen kuin sitä käytetään kauppamerenkulkuun. Aluksen pituudella tarkoitetaan 96:ta prosenttia kokonaispituudesta vesiviivalla, joka on 85 prosentin korkeudella pienimmästä mallisivukorkeudesta, mitattuna kölin yläpinnasta, tai pituutta keularangan etureunasta peräsinvarren keskiöön samalla vesiviivalla, jos tämä mitta on suurempi. Aluksissa joiden köli on suunniteltu kaltevaksi, tulee ves...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.