Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus itämerenluotseista 30.12.1981/1105

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu L:lla 23.3.2023/561, joka on voimassa 1.9.2023 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä säädetään:

1 §

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

itämerenluotsilla henkilöä joka yksityisoikeudellisen työ- tai muun sopimuksen nojalla toimii luotsina tai muuna merenkulullisena neuvonantajana Itämeren alueella Suomen kansallisten luotsausalueiden ulkopuolella; sekä

Itämeren alueella varsinaista Itämerta siihen luettuna Pohjanlahti ja Suomenlahti, ei kuitenkaan Tanskan salmia eikä Kattegatia ja Skagerrakia.

2 §

Itämerenluotsilla tulee olla voimassa oleva ohjauskirja.

Merenkulkuhallitus antaa hakemuksesta itämerenluotsin ohjauskirjan Suomen kansalaiselle, jolla on merikapteeninkirja ja joka täyttää muut merenkulkuhallituksen asettamat vaatimukset ja joka on suorittanut itämerenluotsin tutkinnon.

3 §

Ohjauskirjan antamisen yhteydessä merenkulkuhallitus antaa itämerenluotsille erityisen merenkulkuhallituksen vahvistaman henkilöllisyystodistuksen.

Itämerenluotsi on velvollinen pyynnöstä esittämään 1 momentissa tarkoitetun henkilöllisyystodistuksen aluksen päällikölle ja Itämeren maiden merenkulkuviranomaisille.

4 §

Itämerenluotsin tulee täyttää velvollisuutensa aluksen luotsina tai muuna merenkulullisena neuvonantajana siihen asti, kunnes aluksen päällikkö vapauttaa hänet tehtävästään tai kunnes alus saapuu luotsipaikalle tai poistuu Itämeren alueelta.

Itämerenluotsin tulee työssään käyttää hyväkseen navigointi- ja viestintävälineitä hyvän merimiestavan, merenkulkuviranomaisten antamien määräysten ja olosuhteiden mukaisesti.

5 §

Itämerenluotsin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.