Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus asuinympäristöstä ja ruokahuollosta kalastusaluksella 12.12.2019/1257

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään laivaväen työ- ja asuinympäristöstä sekä ruokahuollosta aluksella annetun lain (395/2012) 11 §:n 5 momentin, 14 §:n 2 momentin ja 15 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan kaupallista toimintaa harjoittaviin merikalastusaluksiin, joilla työskentelee sekä työsuhteessa olevia että muita kalastajia tai pelkästään työsuhteessa olevia kalastajia.

Tätä asetusta ei kuitenkaan sovelleta kalastusaluksiin, jotka tavallisesti viipyvät merellä alle 24 tuntia ja joissa ei asuta niiden ollessa satamassa.

2 §

Asuintilat

Alle 24 metriä pitkillä aluksilla asuintiloissa on oltava riittävä huonekorkeus. Vähintään 24 metriä pitkillä aluksilla asuintilojen huonekorkeuden on oltava vähintään 203 senttimetriä.

Vähintään 24 metriä pitkillä aluksilla asuintilat eivät saa olla suorassa yhteydessä työtiloihin eikä asuintiloihin saa johtaa läpivientejä hydrauli-, kaasu-, höyry- tai muille putkille.

3 §

Makuuhyttien sijoittelu

Makuuhytit eivät saa olla suorassa yhteydessä kalavarastojen ja konetilojen kanssa lukuun ottamatta hätäuloskäyntejä.

Alle 24 metriä pitkillä aluksilla on vältettävä sitä, että makuuhytit ovat suorassa yhteydessä keittiöihin, varastoihin, kuivatustiloihin tai yhteisiin saniteettitiloihin lukuun ottamatta kahdelle hytille yhteisiä saniteettitiloja.

Vähintään 24 metriä pitkillä aluksilla makuuhyttien on oltava erillään lastitiloista sekä keittiöistä, varastoista, kuivatustiloista ja yhteisistä saniteettitiloista lukuun ottamatta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.