Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 241/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Patanajärvenkankaan luonnonsuojelualueesta 26.4.2018/278

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. L 9/2023 137 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään luonnonsuojelulain (1096/1996) 17 §:n 1 momentin ja 17 a §:n 5 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 58/2011:

1 §

Luonnonsuojelualueen perustamistarkoitus

Vanhan luonnonmetsän ja siihen liittyvien ekologisten kokonaisuuksien ja kasvien ja eläinten säilyttämiseksi osana luonnon monimuotoisuuden suojelua sekä luonnon- ja ympäristötutkimusta ja opetusta varten perustetaan luonnonsuojelulain (1096/1996) 17 §:n mukainen Patanajärvenkankaan luonnonsuojelualue.

2 §

Sijainti ja rajat

Patanajärvenkankaan luonnonsuojelualueeseen kuuluu noin 302 hehtaaria valtion omistamia alueita Perhon kunnassa. Alueen rajat on merkitty punaisella viivalla tämän asetuksen liitteenä olevaan karttaan.

3 §

Rauhoitussäännökset

Patanajärvenkankaan luonnonsuojelualueeseen sovellettavista rauhoitussäännöksistä säädetään luonnonsuojelulain 17 a §:ssä.

Patanajärvenkankaan luonnonsuojelualueella on sallittua rakentaa 400 kV voimajohto nykyisten kahden 400 kV voimajohdon välittömään yhteyteen. Voimajohto on rakennettava ja sitä on ylläpidettävä niin, etteivät toimenpiteet vaaranna suojelualueen perustamistarkoitusta.

4 §

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä toukokuuta 2018.

Tällä asetuksella kumotaan vanhojen metsien suojelusta annetun asetuksen (1115/1993) 2 §:n 1 momentin 78 kohta.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.