Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 241/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus eräiden lääkeaineiden käytön kieltämisestä eläimille 11.12.2014/1054

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään eläinten lääkitsemisestä annetun lain (387/2014) 8 §:n nojalla:

1 §

Tarkoitus ja soveltamisala

Tämän asetuksen tarkoituksena on varmistaa, ettei eläinten lääkitsemiseen käytetä sellaisia lääkeaineita, jotka voivat aiheuttaa haittaa ihmisen terveydelle tai sairauksien hoidolle, eläimille tai ympäristölle. Tätä asetusta sovelletaan kaikkien eläinten lääkitsemiseen.

2 §

Suhde muihin säädöksiin

Lääkkeiden käytöstä ja luovutuksesta eläinlääkinnässä säädetään myös lääkkeiden käytöstä ja luovutuksesta eläinlääkinnässä annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (17/14) sekä lääkkeiden ja lääkerehujen määräämisestä eläinlääkinnässä annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (7/EEO/2008). Eläinlääkärin lääkekirjanpidosta säädetään eläinlääkärin lääkekirjanpidosta annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (22/14). Eläimistä saatavien elintarvikkeiden eläinlääkejäämien ja kiellettyjen lääkeaineiden käytön valvonnasta eläintuotannossa säädetään myös vieraista aineista eläimistä saatavissa elintarvikkeissa annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (1/EEO/2007).

3 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) tuotantoeläimillä eläimiä siten kuin ne määritelty eläinten lääkitsemisestä annetun lain (387/2014), jäljempänä lääkitsemislaki, 6 §:n 8 kohdassa;

2) rekisteröidyllä hevoseläimellä rotukantakirjaan merkittyä tai siihen merkittäväksi tarkoitettua taikka kansainvälisen kilpailu- tai urheiluhevosi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.