Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus edunvalvojan palkkion suuruudesta 29.11.2012/696

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään holhoustoimesta annetun lain (442/1999) 44 §:n 5 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 122/2011:

1 §

Palkkio edunvalvojan tehtävästä

Edunvalvojan holhoustoimesta annetun lain (442/1999) 44 §:n 2 momentin mukainen palkkio muodostuu vuotuisesta perusmaksusta ja lisämaksuista.

Jos edunvalvoja on määrätty kertaluonteiseen tai muuten rajattuun tehtävään, johon ei liity yleisesti päämiehen taloudellisten asioiden ja omaisuuden hoitamista, hän on oikeutettu saamaan tehtävästään palkkion esittämänsä kohtuullisen laskun mukaisesti.

2 §

Kulukorvaus, erityiskorvaus ja velvollisuus jättää palkkio perimättä

Edunvalvojan oikeudesta saada palkkion lisäksi kulukorvausta ja erityiskorvausta, säädetään holhoustoimesta annetun lain 44 §:n 2 momentissa. Tilanteista, joissa palkkiota ei saa periä, säädetään mainitun pykälän 3 ja 4 momentissa.

3 §

Perusmaksu

Perusmaksu on 440 euroa vuodessa.

Perusmaksu on kuitenkin 280 euroa, jos päämiehen holhoustoimesta annetun lain 44 §:n 3 momentissa tarkoitettu vuositulo on 14 000 euroa tai sitä pienempi ja hänen varallisuutensa arvo on pienempi kuin mainitun pykälän 4 momentissa tarkoitettu varallisuusraja.

4 §

Lisämaksut

Edunvalvonnan aloittamisesta aiheutuvista toimenpiteistä perittävä lisämaksu on 200 euroa. Holhoustoimen edunvalvontapalveluiden järjestämisestä annetussa laissa (575/2008) tarkoitetulla palveluntuottajalla ei kuitenkaan ole oikeutta edunvalvonnan aloittamisesta perittävään lisämaksuun, jos edunvalvojan tehtävä on siirtynyt sille p...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.