Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus verojen ja maksujen täytäntöönpanosta 20.12.2007/1324

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään verojen ja maksujen täytäntöönpanosta 15 päivänä kesäkuuta 2007 annetun lain (706/2007) 1 §:n 3 momentin ja 7 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Verot

Verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain (706/2007) 1 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuja veroja ovat veronkantolain (609/2005) 2 §:ssä tarkoitetut verot sekä muut verot, maksut ja suoritukset, jotka valtion viranomainen kantaa ja tilittää.

2 §

Julkiset maksut

Verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain 1 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuja julkisia maksuja ovat maksut, joista tai joiden perusteista säädetään valtion maksuperustelaissa (150/1992) tai muussa laissa, jos ne peritään:

1) valtiolle;

2) valtion laitokselle;

3) kunnille ja kuntayhtymille; tai

4) evankelis-luterilaisen kirkon ja ortodoksisen kirkkokunnan seurakunnille.

3 §

Viivästyskorot ja korotukset

Verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain 1 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuja viivästyskorkoja ja korotuksia ovat:

1) veronlisäyksestä ja viivekorosta annetussa laissa (1556/1995) tai muussa laissa verolle säädetyt viivästysseuraamukset ja veronkorotukset; ja

2) julkisten maksujen viivästyskorot ja korotukset, joista tai joiden perusteista säädetään lailla.

4 §

Ilmoitus holhousviranomaiselle

Ulosottomiehen on tehtävä verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain 7 §:ssä tarkoitettu ilmoitus, kun ulosottohakemus koskee veroa tai sellaista veroon rinnastettav...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.