Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 208/2024 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eläinproteiineista ja niitä sisältävistä rehuvalmisteista 21.12.2000/1239

Tämä asetus on jätetty edelleen voimaan. Ks. L 86/2008 52 §.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 5 päivänä kesäkuuta 1998 annetun rehulain (396/1998) 5, 9, 10 ja 42 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee eläinproteiinien ja niitä sisältävien rehuvalmisteiden valmistusta liikkeeseen laskemista ja omaa käyttöä varten, liikkeeseen laskemista, käyttöä eläinten ruokintaan, maahantuontia sekä maastavientiä.

Tämän asetuksen lisäksi sovelletaan eläinproteiineihin ja niitä sisältäviin rehuvalmisteisiin, mitä eläinproteiinin tuonnista, viennistä ja käytöstä eläinten ruokinnassa annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (1238/2000) säädetään.

2 §

Määritelmä

Tässä asetuksessa tarkoitetaan eläinproteiinilla eläimistä saatua käsiteltyä valkuaisainetta, kuten lihaluujauhoa, lihajauhoa, luujauhoa, verijauhoa, kuivattua plasmaa ja muita verituotteita, hydrolysoituja proteiineja, kavio- ja sorkkajauhoa, sarvijauhoa, siipikarjan teurasjätteestä valmistettua jauhoa, sulka- ja höyhenjauhoa, eläinrasvan kuumennuksessa syntynyttä valkuaista, kalajauhoa, luista erotettua dikalsiumfosfaattia, gelatiinia ja muita vastaavia tuotteita.

3 § (16.3.2001/229)

Elintarviketuotannossa käytettäville eläimille tarkoitetut rehuvalmisteet

Eläinproteiineja ja niitä sisältäviä rehuvalmisteita, jotka on tarkoitettu elintarviketuotantoon käytettäville eläimille, ei saa valmistaa liikkeeseen laskemista ja omaa käyttöä varten, laskea liikkeeseen, tuoda...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.