Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 208/2024 saakka.

Opetusministeriön päätös peruskoulussa järjestettävän lisäopetuksen perusteista 21.3.1991/573

Opetusministeriö on tänään peruskoululain (476/83) 4 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on 25 päivänä tammikuuta 1991 annetussa laissa (171/91), määrännyt peruskoulun lisäopetuksen järjestämisestä seuraavaa:

1 §

Peruskoululain 4 §:n 2 momentissa tarkoitetun lisäopetuksen järjestämisestä on voimassa sen lisäksi, mitä siitä erikseen säädetään, tämän päätöksen määräykset.

2 §

Lisäopetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden jatko-opiskeluvalmiuksia ja ammatinvalinnan edellytyksiä.

Lisäopetukseen voidaan ottaa samana kalenterivuonna peruskoulun päästötodistuksen saanut oppilas.

Lisäopetukseen osallistuminen on oppilaalle vapaaehtoista.

3 §

Lisäopetusluokka voidaan muodostaa, jos opetukseen osallistuu asianomaisen peruskoulun yläasteen piiristä vähintään 10 sellaista oppilasta, joita ei ole sijoitettu lukioon eikä ammatilliseen oppilaitokseen. (27.11.1991/1381)

Oppilaalle, joka on saanut peruskoulun päästötodistuksen erityisluokalta, voidaan lisäopetus järjestää 1 momentin estämättä myös peruskoulun eri vuosiluokkien oppilaista muodostetun erityisluokan yhteydessä. Näitä oppilaita varten voidaan muodostaa myös lisäopetusluokka, jos opetukseen osallistuu vähintään 5 oppilasta.

4 §

Lisäopetuksessa annetaan opetusta ja oppilaanohjausta yhteensä 30 tuntia viikossa. Opetussuunnitelmaan tulee kuulua yhteisenä aineena äidinkieltä, vierasta kieltä, toista kotimaista kieltä ja matematiikkaa. Lisäksi opetussuunnitelmaan voi kuulua yhteisenä tai valinnaisena aineena peruskou...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.