Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus kanavien ja avattavien siltojen liikennesäännöstä (kumottu) 8.3.1991/512

Tämä asetus on kumottu L:lla 19.6.2019/782, joka on voimassa 1.6.2020 alkaen.

Liikenneministerin esittelystä säädetään:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Sen lisäksi mitä vesiliikenteestä muualla säädetään, sovelletaan tätä asetusta valtion sulku- ja avokanavilla sekä avattavien siltojen kautta tapahtuvassa vesiliikenteessä.

Avattavien rautatiesiltojen kautta tapahtuvasta vesiliikenteestä on lisäksi voimassa, mitä valtionrautateiden antamissa avattavien siltojen turvalaitoksia koskevissa käyttösäännöissä määrätään.

Myös yleisellä kulkuväylällä olevien muiden siltojen kautta tapahtuvaan vesiliikenteeseen on soveltuvin osin sovellettava tämän asetuksen säännöksiä.

Tätä asetusta noudatetaan myös vesiliikenteessä Saimaan kanavan Neuvostoliiton puoleisella osalla Neuvostoliitolta vuokratulla alueella Suomen tasavallan ja Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton kesken Saimaan kanavan Neuvostoliitolle kuuluvan osan ja Malyj Vysotskij -saaren vuokraamisesta Suomen tasavallalle 27 päivänä syyskuuta 1962 allekirjoitetun sopimuksen (SopS 40/63) 8 artiklan 2 kappaleen perusteella.

2 §

Tämän asetuksen 1 §:n 4 momentissa mainitun sopimuksen määräysten täyttämisestä Saimaan kanavan vuokra-alueilla ja Suomen viranomaisille kuuluvista tehtävistä niillä huolehtii Saimaan kanavan hoitokunta.

3 §

Sulku- ja avokanavilla sekä avattavien siltojen kautta saavat kulkea sellaiset alukset ja puutavaralautat, jotka täyttävät merenkulkuhallituksen asettamat vaatimukset.

Merenkulkuviranomainen voi kieltää aluksen tai lautan kulkemisen kanav...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.