Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 482/2024 saakka.

Laki yhtiöjärjestykseen perustuvasta kunnan lunastusoikeudesta ja osakkeiden enimmäishinnoista 8.2.1991/235

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Soveltamisala

Tätä lakia sovelletaan, jos asunto-osakeyhtiön tai kiinteistöosakeyhtiön yhtiöjärjestykseen on otettu määräys siitä, että yhtiön omistaman rakennuksen sijaintikunnalla on oikeus lunastaa yhtiön siirtyviä osakkeita siten kuin tässä laissa säädetään.

Tätä lakia sovelletaan sen mukaan kuin 21 §:ssä on säädetty myös yhtiöön, jonka yhtiöjärjestykseen sisältyy tämän lain voimaan tullessa määräys yhtiön omistaman rakennuksen sijaintikunnan oikeudesta lunastaa yhtiön siirtyviä osakkeita.

2 §

Soveltamisalan rajoitukset

Tätä lakia ei sovelleta sellaisen lunastusoikeutta koskevan yhtiöjärjestyksen määräyksen perusteella, joka on otettu yhtiöjärjestykseen ennen 1 päivää tammikuuta 1979 tai joka perustuu 22 päivänä huhtikuuta 1966 annetun asuntotuotantolain 15 §:ään, sellaisena kuin se on muutettuna 19 päivänä tammikuuta 1968 ja 20 päivänä maaliskuuta 1970 annetuilla laeilla (33/68 ja 219/70).

Tätä lakia ei sovelleta vastikkeettomiin luovutuksiin eikä saantoon, joka perustuu naimaosaan, avio-oikeuteen tai perintöoikeuteen taikka testamenttiin.

Tätä lakia ei 14 §:ää lukuun ottamatta sovelleta yhtiöön tai sen osakkaisiin sinä aikana, kun yhtiö tai sen osakkeet ovat aravavuokra-asuntojen ja aravavuokratalojen käytöstä, luovutuksesta ja omaksilunastamisesta annetussa laissa (1190/93) tarkoitettujen käyttö- ja luovutusrajoitusten alaisia. (17.12.1993/1197) [HE 177/93]

3 §

Enimmäishinta

Tämän lain soveltamisalan piiriin kuuluvat osakkeet saadaan luovutta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.