Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1053/2023 saakka.

Jätehuoltolaki (kumottu) 31.8.1978/673

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Jätehuollossa on noudatettava, sen lisäksi mitä muualla on säädetty, tätä lakia ja sen nojalla annettuja säännöksiä ja määräyksiä.

Tätä lakia ei sovelleta radioaktiivisen jätteen eikä räjähdysainejätteen jätehuoltoon. (18.2.1981/117)

Puolustusministeriön hallinnonalalla tapahtuvassa toiminnassa syntyvien jätteiden jätehuolto voidaan järjestää tämän lain säännöksistä poiketen, milloin lain soveltaminen voisi vaarantaa valtakunnan turvallisuuden vaatiman asioiden salassapidon tai milloin lain mukaista jätehuoltoa ei voida järjestää ilman erityistoimia. Jätehuoltoa koskevista järjestelyistä määrää näissä tapauksissa puolustusministeriö ympäristöministeriön antamien ohjeiden mukaisesti. Kohteet ja toiminnat, joiden jätehuolto järjestetään tässä momentissa tarkoitetulla tavalla, määrää puolustusministeriö ympäristöministeriön suostumuksella. (24.1.1986/65)

2 §

Jätehuolto on mahdollisuuksien mukaan hoidettava siten, että jätteet voidaan käyttää uudelleen tai muutoin hyödyksi ja ettei jätteistä aiheudu haittaa ympäristölle.

3 §

Jätteellä tarkoitetaan tässä laissa käytöstä poistettua, vähäarvoista tai arvotonta esinettä tai ainetta.

Jätteenä pidetään myös muita esineitä ja aineita, jotka on koottu tai toimitettu jätteille varattuun paikkaan kuljettamista taikka varastointia, vaarattomaksi tekemistä tai muuta käsittelyä varten.

Mitä jätteistä on säädetty, koskee soveltuvin osin lunta, joka on aurattu tai muutoin koottu kuljettamista varten samoin kuin rakennus- tai siihen rinn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.