Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 241/2024 saakka.

Päätös lentopalveluksessa tapaturmaisesti vahingoittuneille ja heidän omaisilleen eräissä tapauksissa suoritettavasta avustuksesta 23.12.1948/921

Valtioneuvosto on puolustusministeriöstä tapahtuneesta esittelystä päättänyt:

1 §

Ilmavoimien lentopalveluksessa olevalle viran tai toimen haltijalle, lentosotakoulun oppilaalle, asevelvolliselle sekä lentopalvelukseen muusta aselajista komennetulle viran tai toimen haltijalle, joka rauhan aikana lentoja suorittaessaan sattuneen tapaturman aiheuttaman ruumiinvamman takia on tullut työkyvyttömäksi, taikka, jos hän sanotun ruumiinvamman johdosta on kuollut, hänen omaisilleen voidaan puolustusministeriön harkinnasta riippuen, sen lisäksi, mitä lain nojalla on suoritettava tapaturmakorvauksena, eläkkeenä tai muuna tapaturman aiheuttamana avustuksena, suorittaa vahingonkorvausta sen mukaan kuin alempana määrätään.

2 §

Vahingonkorvaukseen, joka maksetaan kertakaikkisena rahamääränä, kuuluu perusmäärä sekä, jos vahingoittuneella tai kuolleella on omaisia, sen lisäksi täydennysmäärä.

Korvauksen perusmäärä on kuusikymmentätuhatta markkaa.

Jos tapaturman seurauksena on ollut kuolema ja omaisia on vain yksi, suoritetaan hänelle vain korvauksen perusmäärä. Jos omaisia on useampia, suoritetaan heille lisäksi täydennysmääränä kaksikymmentätuhatta markkaa kutakin muuta omaista kohden, ei kuitenkaan yhteensä enempää kuin satakaksikymmentätuhatta markkaa.

3 §

Vahingoittuneen tai kuolleen omaisilla tarkoitetaan näissä määräyksissä hänen puolisoaan ja hänen seitsemäätoista vuotta nuorempia omia tai ottolapsiaan sekä niitä vanhempia lapsia, jotk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.