Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättningar för rättsgenetisk föräldraskapsundersökning (i kraft från och med 1.1.2025) 11.4.2024/167

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 24 § 1 mom. i lagen om rättsgenetisk föräldraskapsundersökning (378/2005), sådant det lyder i lag 1232/2023:

1 §

Ersättningar

I ersättning för åtgärder, undersökningar och utlåtanden som barnatillsyningsmannen har beställt eller en domstol har förordnat om betalas högst följande belopp utökade med eventuell mervärdesskatt:

1) utlåtande som avses i 11 § 1 mom. i lagen om rättsgenetisk föräldraskapsundersökning (378/2005) oberoende av antalet personer som föreslås bli undersökta sammanlagt 100 euro,

2) blodprov, prov från munnens slemhinna eller något annat vävnadsprov som tas vid en verksamhetsenhet inom hälso- och sjukvården tillsammans med intyg 10 euro,

3) rättsgenetisk föräldraskapsundersökning och utlåtande om den för varje undersökt persons del 280 euro,

4) DNA-extraktion ur benvävnad 240 euro,

5) benprov av en begravd avliden med intyg 300 euro per grav,

6) öppnande av en grav för provtagning enligt 5 punkten och återställande av graven 700 euro.

I den ersättning för rättsgenetisk föräldraskapsundersökning som avses i 3 punkten ingår behövliga provtagningsinstrument och kostnaderna för sändande av proven.

Utöver den ersättning som avses i 5 punkten betalas resekostnader enligt statens resereglemente i enlighet med de faktiska kostnader som skötseln av ärendet kräver.

2 §

Betalning av provtagnings- och undersökningskostnader

De ersättningar som avses i 1 § 1 mom. 1–4 punkten betalas av justitieministeriet enligt faktura. Justitieministeriet bestämmer vilka uppgifter som ska antecknas i fakturorna.

De ersättningar som avse...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.