Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om specialunderstöd till sammanslutningar som främjar en hållbar tillväxtpolitik och företags internationalisering 4.4.2024/154

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om sådant understöd enligt 5 § 3 mom. i statsunderstödslagen (688/2001) som beviljas av statens medel som specialunderstöd till aktörer som främjar en hållbar tillväxtpolitik och företags internationalisering.

2 §

Statsbidragsmyndighet

Arbets- och näringsministeriet är den statsbidragsmyndighet som avses i 4 § 1 punkten i statsunderstödslagen.

3 §

Understödsmottagare och användningsändamål för understödet

Understöd kan beviljas sådana i Finland registrerade sammanslutningar som är verksamma på nationell nivå och som stöder utvecklingen av arbets- och näringsministeriets ansvarsområde. Understöd kan av särskilda skäl beviljas sammanslutningar som är registrerade utomlands, om nyttan av projektet tillfaller Finland.

Den som ansöker om understöd ska ha behövliga ekonomiska och andra förutsättningar att genomföra projektet.

Understöd kan beviljas för sakkunnig-, informations- och rådgivningstjänster som tillhandahålls avgiftsfritt och som stöder små och medelstora företags export, beredskap för internationalisering samt deras internationella konkurrenskraft och tillväxt. En förutsättning för beviljande av understöd är dessutom att verksamheten eller projektet för sin del stärker och kompletterar tjänsterna hos Team Finland-nätverket, som består av offentliga leverantörer av internationaliseringstjänster. Understöd beviljas inte för tjänster som riktar sig till enskilda företag.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.