Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om kostnaderna och ersättningsgrunderna i fråga om samlade uppgifter 27.3.2024/150

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 5 § 2 mom. i lagen om ordnande av räddningsväsendet (613/2021):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om grunderna för fördelningen av kostnaderna för en samlad uppgift enligt 5 § 1 mom. 1 och 5 punkten i lagen om ordnande av räddningsväsendet (613/2021) och om ersättningsgrunderna för de tjänster och andra åtgärder som ingår i den samlade uppgiften. Vad som i denna förordning föreskrivs om välfärdsområden tillämpas även på Helsingfors stad.

2 §

Grunderna för fördelningen av kostnaderna

Det välfärdsområde till vilket organiseringen av en uppgift som avses i 5 § 1 mom. 1 eller 5 punkten i lagen om ordnande av räddningsväsendet har samlats svarar självt för sin egen andel av kostnaderna för den samlade uppgiften i samma proportion som den relativa andelen av områdets kalkylerade kostnader för räddningsväsendet utgör av de deltagande välfärdsområdenas sammanräknade kalkylerade kostnader för räddningsväsendet.

Andra deltagande välfärdsområden är skyldiga att ersätta det välfärdsområde till vilket uppgiften har samlats för kostnaderna för den samlade uppgiften i den proposition som anges i 1 mom.

Bestämmelser om välfärdsområdenas kalkylerade kostnader för räddningsväsendet finns i 4 kap. i lagen om välfärdsområdenas finansiering (617/2021).

3 §

Kostnader som ersätts

Ersättningsskyldigheten enligt 2 § och enligt 5 § 2 mom. i lagen om ordnande av räddningsväsendet gäller endast den del av uppgiftshelheten som har samlats till en helhet med stöd av det momentet. Varje välfärdsområde svar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.