Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om avtalet om ömsesidigt sekretesskydd för patentsökta försvarsrelaterade uppfinningar samt förfarandena för genomförande av avtalet 22.3.2024/121

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i det i Paris den 21 september 1960 upprättade avtalet om ömsesidigt sekretesskydd för patentsökta försvarsrelaterade uppfinningar samt i förfarandena för genomförande av avtalet av den 7 mars 1962, sådana de lyder ändrade den 5 september 1973, ska gälla som lag, sådana som Finland har förbundit sig till dem.

2 §

Försvarsmyndighet enligt förfarandena för genomförande är i Finland Huvudstaben. Huvudstaben kan för skötseln av de uppgifter som anges i avtalet och i förfarandena för genomförande av avtalet lämna ut information som den fått inom ramen för avtalet till en sådan enhet inom Försvarsmakten som står under dess tillsyn.

3 §

Patent- och registerstyrelsen ska anteckna en patentansökan som tagits emot inom ramen för avtalet i ett separat sekretessbelagt diarium. I det diarium som avses i 7 § 1 mom. i patentlagen (550/1967) ska för ansökan antecknas ingivningsdagen, ansökningsnumret och kontaktpersonens uppgifter. För en ansökan som lämnats in inom ramen för avtalet fastställs ingivningsdagen, och ansökan behandlas i enlighet med 8 § 4 och 5 mom. i patentlagen. På sådana uppfinningar och handlingar om uppfinningar för vilka sekretessen ska säkerställas i enlighet med avtalet och förfarandena för genomförande av avtalet tillämpas inte vad som i 22 § i patentlagen föreskrivs om handlingars offentlighet.

Om sekretessen för en uppfinning upphör innan det har gått 20 år från ingivningsdagen för patentansökan, ska uppfinningens patenterbarhet bedömas och be...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.