Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ansökan om miljöersättning, kompensationsersättning, ersättning för ekologisk produktion och ersättning för icke-produktiva investeringar 2024 15.2.2024/80

I enlighet med statsrådets beslut statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckling (1333/2022):

1 §

Miljöförbindelse

En aktiv jordbrukare får 2024 ingå en miljöförbindelse som avses i 5 § i lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckling (1333/2022). Till förbindelsen kan på ansökan av jordbrukaren som ersättningsberättigande åkerareal godkännas areal som avses i 14, 15 och 17 § i statsrådets förordning om allmänna villkor för beviljande av vissa arealbaserade jordbruksstöd (77/2023).

Till en miljöförbindelse som är i kraft 2024 kan på ansökan av en aktiv jordbrukare fogas areal som avses i 14, 15 och 17 § i statsrådets förordning om allmänna villkor för beviljande av vissa arealbaserade jordbruksstöd.

2 §

Miljöavtal

En jordbrukare får 2024 ingå följande miljöavtal som avses i 5 § 1 mom. i lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckling:

1) miljöavtal om skötsel av jordbruksnaturens mångfald och landskapet,

2) miljöavtal om skötsel av våtmarker,

3) miljöavtal om upprätthållande av en ursprungssort,

4) miljöavtal om uppfödning av lantrasdjur.

En i 5 § 3 mom. i lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckling avsedd registrerad förening och en i 17 § 4 mom. i den lagen avsedd ersättningsmottagare får 2024 ingå ett avtal som avses i 1 mom. 1 och 2 punkten i denna paragraf. En i 12 kap. i vattenlagen (587/2011) avsedd vattenrättslig sammanslutning får ingå ett avtal som avses i 1 mom. 2 punkten i denna paragraf.

En sådan i 5 § 3 mom. i lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckli...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.