Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om fortbildning för social- och hälsovårdspersonal 25.1.2024/57

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 59 § i lagen om ordnande av social- och hälsovård (612/2021):

1 §

Förutsättningar för fortbildningens kvalitet

Genom fortbildning som upprätthåller och utvecklar social- och hälsovårdspersonalens yrkesskicklighet och kunnande ska personalens kontinuerliga yrkesmässiga utveckling främjas samt klient- och patientsäkra, verkningsfulla social- och hälsovårdstjänster som främjar befolkningens hälsa och välfärd tryggas. Fortbildningen stöder utvecklingen av strukturerna i personalens uppgifter och personalens arbetsfördelning.

Fortbildningen för social- och hälsovårdspersonalen ska grunda sig på en plan och dess innehåll ska stödja de mål för fortbildning som har fastställts för personalen. I fortbildningen av social- och hälsovårdspersonalen ska personalens individuella behov samt yrkesgruppernas utbildnings- och kompetensbehov beaktas.

2 §

Fortbildningens omfattning

Social- och hälsovårdspersonalen ska kunna delta tillräckligt i fortbildning som upprätthåller och utvecklar yrkesskickligheten och kunnandet inom det egna yrkesområdet. Välfärdsområdet ska se till att fortbildningens omfattning är tillräcklig för att säkerställa social- och hälsovårdspersonalens kompetensbehov, de mål som fastställts för fortbildningen och förutsättningarna för fortbildningens kvalitet.

3 §

Utvärdering och uppföljning

Välfärdsområdet ska systematiskt följa och utvärdera fortbildningen för social- och hälsovårdspersonal samt genomförandet av planerna för fortbildning.

Vid uppföljningen av fortbildningen s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.