Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om genomförande av Europeiska unionens förordning om inrättande av en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen 28.12.2023/1288

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde

Denna lag innehåller bestämmelser om genomförandet av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2023/956 om inrättande av en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen, nedan förordningen om en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen.

2 §

Myndigheternas uppgifter

Arbets- och näringsministeriet svarar för styrningen och utvecklingen av det nationella genomförandet av förordningen om en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen.

Tullen är den behöriga myndighet som avses i artikel 11.1 i förordningen om en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen.

3 §

Rätt att få uppgifter

Tullen har trots sekretessbestämmelserna rätt att av dem som omfattas av skyldigheterna enligt förordningen om en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen få de uppgifter som är nödvändiga för utövandet av tillsyn enligt den förordningen.

4 §

Felavgift

Felavgift kan av Tullen påföras den som inte fullgör rapporteringsskyldigheten enligt artikel 35 i förordningen om en mekanism för koldioxidjustering vid gränsen. I kommissionens genomförandeförordning (EU) 2023/1773 om tillämpningsföreskrifter för Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2023/956 vad gäller rapporteringsskyldigheter inom ramen för mekanismen för koldioxidjustering vid gränsen under övergångsperioden föreskrivs om påförande av felavgiften.

Felavgiften ska betalas till staten och den är verkställbar när beslutet om avgiften har vunnit laga kraft. På indrivning av felavgift tillämpas vad som i tullagen (304/2016) föreskrivs om indrivning av tu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.