Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om avgifter för Gränsbevakningsväsendets prestationer åren 2024–2026 (i kraft 1.1.2024–31.12.2026) 20.12.2023/1246

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om när Gränsbevakningsväsendets prestationer ska vara avgiftsbelagda och om avgifternas storlek. Denna förordning gäller även prestationer som staben för Gränsbevakningsväsendet utför i egenskap av inrikesministeriets gränsbevakningsavdelning.

2 §

Prestationer enligt offentlighetslagen

Bestämmelser om den prestationsavgift som tas ut för utlämnande av en handling enligt 9 och 11 § i lagen om offentlighet i myndigheters verksamhet (621/1999) finns i 34 § i den lagen. För ett beslut genom vilket en myndighet har vägrat lämna ut uppgifter tas ingen prestationsavgift ut.

För en svartvit kopia eller utskrift i A4-format som framställs eller sänds per fax på grundval av en sedvanlig begäran om handlingar tas det ut 0,70 euro per sida. För en kopia eller utskrift i A3-format samt för en färgkopia eller färgutskrift tas det ut 1,40 euro per sida. Om kopior av en eller flera handlingar har lagrats på en CD-skiva eller DVD-skiva eller ett motsvarande elektroniskt lagringsmedium, tas för upptagningen ut en avgift på 23 euro per skiva eller extern databärare.

Vid behandlingen av en begäran om handlingar som kräver särskilda åtgärder tas det utöver det som föreskrivs i 2 mom. ut ett självkostnadspris i enlighet med det arbete som har utförts för att behandla handlingen.

3 §

Offentligrättsliga prestationer till självkostnadsvärde

I 6 § 1 mom. i lagen om grunderna för avg...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.