Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om bokföring i mikroföreningar 29.6.2023/887

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 37 a § 7 mom. i föreningslagen (503/1989):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om hur föreningars bokföring enligt 37 a § 2–6 mom. i föreningslagen (503/1989) ska ordnas och vad den ska innehålla samt om scheman, årskalkyler och årssammanställningar som gäller bokföringen.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) mikroförening en i 37 a § 2 mom. i föreningslagen avsedd förening i vars stadgar det bestäms eller som på det sätt som avses i det momentet har beslutat att 3–7 mom. i den paragrafen ska tillämpas på föreningens bokföring,

2) bokföring som görs tillgänglig för medlemmarna ett förfarande enligt 37 a § 6 mom. i föreningslagen där en föreningsmedlem på begäran har rätt att få tillgång till bokföringen en gång för varje avslutad kalendermånad och där uppgifterna senast två veckor efter begäran ska hållas framlagda under minst två veckor.

2 kap

Uppgifter under räkenskapsåret

3 §

Allmänna förfaringssätt

En mikroförenings utgifter och inkomster ska bokföras per räkenskapsår. Transaktionerna ska bokföras så att mikroföreningen fortlöpande kan klarlägga beloppet av skulder och fordringar och så att bokföringen kan ge den information som behövs för fullgörande av skattskyldigheten och uppfyllande av villkoren för eventuella understöd. Varje transaktion i bokföringen ska ha ett kvitto eller någon annan verifikation som underlag.

Trots bestämmelserna i denna paragraf ska en mikroförening iaktta vad som annanstans i lag eller med stöd av lag föreskrivs eller bestäms med avseende på bokföringsmässiga skyldigheter, om ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.