Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om uppgifter som ska ingå i en ansökan om återbäring av mervärdesskatt av samfund som bedriver internationell välgörenhetsverksamhet eller filantropisk verksamhet samt om handlingar som ska bifogas till ansökan och den lagerbokföring som ska hållas 21.6.2023/880

Skatteförvaltningen har med stöd av 125 § 4 mom. i mervärdesskattelagen (1501/1993), sådant det lyder i lag 310/2023, bestämt:

1 §

Uppgifter som ska ingå i en ansökan och handlingar som ska bifogas till ansökan

De ansökningar om återbäring enligt 125 § 1 mom. i mervärdesskattelagen som gäller förvärv som ett allmännyttigt samfund enligt 4 § i mervärdesskattelagen eller ett religionssamfund enligt 5 § i mervärdesskattelagen gjort, ska inkludera en specifikation av fakturorna och handlingarna som verifierar utförseln av de varor som ansökan om återbäring gäller. Till ansökan om återbäring ska inte bifogas egentliga handlingar, såsom fakturor eller handlingar som verifierar utförseln.

På Skatteförvaltningens begäran ska de handlingar i specifikationen som avses i 1 mom. läggas fram vid behov.

2 §

Förutsättningar för lagerbokföring

Ett allmännyttigt samfund enligt 4 § i mervärdesskattelagen eller ett religionssamfund enligt 5 § i mervärdesskattelagen ska hålla en sådan lagerbokföring av de varor som ingår i en ansökan om återbäring enligt 125 § 1 mom. i mervärdesskattelagen som på ett tillförlitligt sätt anger de varor som har förts ut ur gemenskapen.

3 §

Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 1 juli 2023.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.