Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om finansministeriets arbetsordning 20.3.2023/359

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. i lagen om statsrådet (175/2003):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna arbetsordning innehåller bestämmelser om ledningen av finansministeriet och styrningen av ministeriets förvaltningsområde, om ministeriets organisation och uppgifterna för dess verksamhetsenheter och ledande tjänstemän samt om beredningen och avgörandet av ärenden.

Bestämmelser om planeringen och uppföljningen av ministeriets verksamhet och ekonomi, om skötseln av uppgifter som hör till ministeriets bokföringsenhet samt om den interna övervakningen och riskhanteringen finns i ministeriets ekonomistadga.

2 kap

Ledning och organisation

2 § (26.1.2024/51)

Ministrar

Verksamheten inom ministeriets ansvarsområde och dess förvaltningsområde leds av ministrarna, av vilka finansministern är chef för ministeriet och behandlar andra ärenden än de som enligt den arbetsfördelning som statsrådet beslutat om hör till en annan minister. Ärenden som gäller ägarstyrningen av statsbolagen hör till en minister som inte behandlar beredningen av lagstiftning som gäller bolagen eller deras verksamhet. Den minister till vilken ärenden som bereds vid finansmarknadsavdelningen hör behandlar ärenden som gäller ägarstyrningen av Egendomsförvaltningsbolaget Arsenal Ab, i likvidation. Bestämmelser om ministrarnas uppgifter och beslutanderätt finns i lagen om statsrådet (175/2003).

3 §

Den högsta tjänstemannaledningen

Verksamheten leds av och för den svarar statssekreteraren såsom kanslichef i egenskap av ministeriets högsta tjänsteman. Understatssekreter...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.