Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om jordbruksrådgivningstjänster 29.12.2022/1377

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 10 § 3 mom. och 11 § 5 mom. i lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckling (1333/2022):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på sådan ersättning för jordbruksrådgivningstjänster enligt artiklarna 15 och 78.3 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2021/2115 om fastställande av regler om stöd för de strategiska planer som medlemsstaterna ska upprätta inom ramen för den gemensamma jordbrukspolitiken (strategiska GJP-planer) och som finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket (EGFJ) och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (Ejflu) samt om upphävande av förordningarna (EU) nr 1305/2013 och (EU) nr 1307/2013 som ingår i Finlands strategiska plan för den gemensamma jordbrukspolitiken för 2023–2027.

2 §

Villkor för rådgivare

Förutsättningarna för beviljande av ersättning är att rådgivaren när denne tillhandahåller rådgivningstjänster uppfyller de villkor enligt vilka Livsmedelsverket har valt och godkänt rådgivaren. Med rådgivare avses en person som godkänts som rådgivare i enlighet med 46 § i lagen om verkställighet av vissa av Europeiska unionens jordbruksstöd och vissa nationella jordbruksstöd (1334/2022).

3 §

Villkor för den som får rådgivningstjänster

Rådgivningstjänster som ersätts kan tillhandahållas

1) jordbrukare som bedriver jordbruk,

2) personer som har beviljats eller som ansöker om stöd för etablering som jordbrukare eller som på motsvarande sätt börjar bedriva jordbruk,

3) ansvariga aktörer i en sådan registrerad förening eller i 12 kap. i vattenlagen (587/2011) avsedd vattenrättslig sammanslutning som har...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.