Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om understöd som beviljas företag inom fiskeri- och vattenbrukssektorn på grund av en försämring av den ekonomiska situationen till följd av Rysslands angrepp mot Ukraina (i kraft 3.10.2022–31.12.2022) 29.9.2022/836

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om understöd som beviljas företag inom fiskeri- och vattenbrukssektorn för att ersätta betydande ekonomiska konsekvenser av Rysslands angrepp mot Ukraina.

2 §

Stödets förenlighet med Europeiska unionens inre marknad

Understödet beviljas som tillfälligt statligt stöd enligt kommissionens meddelande om tillfällig krisram för statliga stödåtgärder till stöd för ekonomin till följd av Rysslands angrepp mot Ukraina (2022/C 131 I/01).

3 §

Statsbidragsmyndigheter

Statsbidragsmyndigheter är närings-, trafik- och miljöcentralerna i Egentliga Finland, Norra Savolax och Lappland samt närings-, trafik- och miljöcentralernas samt arbets- och näringsbyråernas utvecklings- och förvaltningscenter.

Utvecklings- och förvaltningscentret betalar ut understöd enligt de beslut som fattats med stöd av denna förordning och beslutar om återkrav av understöd. Närings-, trafik- och miljöcentralerna i Egentliga Finland, Norra Savolax och Lappland sköter statsbidragsmyndigheternas övriga uppgifter.

4 §

Mottagare av understöd

Understöd kan beviljas sådana kommersiella fiskare i grupp I som avses i 88 § i lagen om fiske (379/2015) samt vattenbruksföretag på heltid.

Stöd beviljas varken direkt eller indirekt till fysiska personer eller fysiska eller juridiska personer, enheter eller organ som är förbundna med dem, och som ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.