Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om jord- och skogsbruksministeriets arbetsordning 28.9.2022/835

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. i lagen om statsrådet (175/2003):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna arbetsordning föreskrivs om styrningen av jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde, om ledningen av ministeriet och om ministeriets ledningsgrupper, om de ledande tjänstemännens uppgifter och ställföreträdare, om beredningen av ärenden samt om vilken tjänsteman som ska avgöra ett ärende, om vilka uppgifter ministeriets avdelningar och sektorer har samt om ordnande av verksamheten i övrigt.

Närmare bestämmelser om planeringen och uppföljningen av verksamheten och ekonomin, bokföringsenhetens uppgifter och den interna kontrollen finns i jord- och skogsbruksministeriets ekonomistadga för bokföringsenheten och i föreskrifter som meddelas med stöd av denna stadga.

Bestämmelser om den interna revisionen finns i reglementet för intern revision. (14.12.2023/1125)

2 kap

Ledning och styrning

2 §

Ledning och styrning av ministeriets förvaltningsområde

Ministern leder ministeriets och förvaltningsområdets verksamhet och biträds av ministerns ledningsgrupp.

Inom jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde tillämpas resultatstyrning mellan ministeriet och ämbetsverken och inrättningarna inom förvaltningsområdet, och vid ministeriet tillämpas resultatorienterad ledning.

De samhälleliga effektmålen för jord- och skogsbruksministeriets verksamhetsområde, resultatmålen för förvaltningsområdets verksamhet och resultatmålen för ministeriet godkänns av ministern efter...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.